Conferinta Asociatiei Melanom Romania

 

INOVATIE, INFORMATIE SI ACCES

pentru pacientii romani cu melanom

Bucuresti, 13-15 mai 2016, hotel Novotel

 

Comunicat de presa 10 mai 2016

 

 

 

Asociația Melanom România organizează prima conferință a pacienților cu melanom intitulată ''Inovație, informație și acces pentru pacienții români cu melanom',' în perioada 13-15 mai 2016, la hotel Novotel, București. Conferința va reuni o audiență formată din pacienți și famillile lor, reprezentanți și activiști ai organizațiilor de pacienți, medici, cercetători, autorități, companii farmaceutice și mass-media.

 

Pe lângă scopul educativ și informativ, conferința dorește să conștientizeze factorii decidenți asupra situației dramatice a pacienților cu melanom avansat din țara noastră. Problemele de fond ale pacienților generate de un sistem de sănătate dezorganizat și subfinanțat sunt amplificate în mod extrem de lipsa informațiilor, a programelor de prevenție și diagnosticare timpurie a cancerului, ca și a tratamentelor eficace pentru melanom. Evenimentul are și rolul de a facilita colaborări cu alte părți interesate, în vederea identificării unor soluții concrete care să îmbunătățească situația actuală a pacienților români.

 

Programul conferinței este disponibil pe websitul Melanom Romania 

 

 

Evenimentul este organizat cu sprijinul A&D Pharma, Amgen, BMS, MSD, Novartis și Roche România.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

 

 

 

Înființată și înregistrată în octombrie 2015, Asociația Melanom România funcționează drept un grup de pacienți, aparținători și activiști pentru drepturile pacienților cu melanom din România. Asociatia urmareste cresterea sanselor de supravietuire si a calitatii vietii pacientilor romani cu melanom. Aceste deziderate pot deveni realitate prin asigurarea accesului la tratamente cu adevarat eficace in acest cancer, instituirea de programe de preventie si diagnosticare timpurie si asigurarea ingrijirii medicale de calitate pentru toti pacientii romani cu melanom. Strategiile AMeR se vor baza pe informare si educatie, angajare in decizia in sanatate, parteneriate nationale si europene si implicarea in cercetare.

 

 

 

 

Contact : Violeta Astratinei,

Președinte Asociația Melanom România 

email melanom.romania@gmail.com

 

 

© verificat ianuarie 2021- V.Astratinei

Melanom Romania, creat in octombrie 2014

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus