top of page

 

Asociatia Melanom Romania organizeaza conferinta

 

Inovatia in MELANOM 

Viata e un drept pentru TOTI!

 o conferinta  despre managementul inovativ al melanomului

pentru pacienti si sustinatorii lor!

12-14 mai 2017

Hotel Crowne Plaza, Bucuresti

 

 

 

Motivatie 

Ultimele dezvoltari in tratamentul melanomului avansat au schimbat radical modul in care,  pacienti si specialisti deopotriva, privim  aceasta boala! De la chimioterapia fara beneficii reale pentru aceasta boala si un prognostic dramatic de 6-9 luni, in mai putin de 6 ani au fost testate, dezvoltate si aprobate pe piata europeana tratamente inovatoare, terapii target si imunoterapii, care prelungesc considerabil viata unui numar semnificativ de pacienti!  Cu incredere privim catre cercetare unde se pronunta din ce in ce mai des cuvantul magic VINDECARE!

 

INOVATIA este prin urmare sansa la viata pentru pacientii cu melanom.  In ce masura insa a patruns inovatia in Romania si ce schimbari impune aceasta in sistemul nostru de sanatate? Cati pacienti cu melanom din tara noastra stiu ce inseamna si cati beneficiaza in ziua de azi de tratamentele eficace si dezvoltarile spectaculoase din ultimii ani? Este inovatia disponibila pentru toti sau numai pentru cei privilegiati?

 

Perpectivele includerii inovatiei in managementul melanomului si anume in preventia, diagnosticarea si tratamentul bolii, trebuiesc vazute in mod realist, in contextul sistemului de sanatate romanesc. Credem ca, promovarea inovatiei si eforturile pentru eficientizarea sistemului de sanatate trebuie sa fie strans inter-conectate. De aceea, in cadrul acestei conferinte, problemele care actioneaza ca adevarate frane pentru inovatie, cu consecinte negative asupra supravietuirii pacientilor nostri vor fi aduse in atentia publicului si autoritatilor intr-o maniera constructiva.

 

Pe de alta parte, conferinta de anul trecut a aratat cat de necesara este informarea pacientilor si familiilor lor, dar si a medicilor si cercetatorilor in subiecte care tin atat de boala si managementul inovativ al acesteia, cat si de ingrijirea medicala generala. Fata de alte conferinte de specialitate, programul acestui eveniment este conceput pornind de la nevoile pacientilor cu melanom, cu precadere exprimate in cadrul grupului online Melanom Romania. Conferinta anuala a pacientilor cu melanom este  platforma  ideala pentru crearea si revigorarea oportunitatilor de colaborare cu diferiti actori implicati in decizia de sanatate si pentru trainingul cat mai multor voluntari si activisti - adevarati ‘ambasadori’ ai intereselor pacientilor nostri in societatea romaneasca.

 

 Obiective

  • educarea si informarea pacientilor, familiilor acestora  si activistilor din grupul Melanom Romania

  • actualizarea informatiilor de ultima ora in managementul inovativ al melanomului

  • constientizarea problemelor de tip ‘’frana pentru inovatie’’ din sistemul de sanatate romanesc

  • indentificarea de solutii si crearea de oportunitatii de colaborare cu cei implicati in decizie

  • cresterea vizibilitatii Asociatiei in mass media.

         Format

Conferinta noastra va avea ca subiect management-ul inovativ al melanomului in conditiile particulare ale sistemului de sanatate romanesc. Prima zi, 12 mai, va fi axata pe discutarea problemelor si a solutiilor propuse pentru facilitarea inovatiei in sistemul de sanatate romanesc vis a vis de aceasta boala agresiva. A doua zi de conferinta, 13 mai, va fi dedicata in exclusivitate managementului bolii, cu includerea tuturor aspectelor inovative care au reusit sa patrunda in sistemul nostru de sanatate (terapii inovatoare, abordari multidisciplinare, crearea de expertiza in anumite centre, cercetare clinica). Programul de duminica 14 mai este dedicat activistilor voluntari din grupul Melanom Romania. 

Audienta

Conferinta face parte din programul de educatie  desfasurat de Melanom Romania si dedicat in mod special pacientilor si activistilor Asociatiei. Medicii, rezidentii, studentii si alt personal medical, cercetatorii, alte organizatii de pacienti, presa medicala si autoritatile interesate de ultimele noutati in managementul melanomului ca si de o abordare constructiva a problemelor din sistemul de sanatate romanesc sunt de asemenea bineveniti!*

Sponsori si colaboratori 

Evenimentul este organizat cu sprijinul Amgen, BMS, MSD, Novartis și Roche Romania.

 

 

Va asteptam cu drag!

 

Violeta Astratinei

Presedinte al Asociatiei Melanom Romania

 

 

 

IMPORTANT!

Inregistrarile s-au incheiat pe  16 aprilie 2017!

Pentru candidatii selectati, costurile derivate din participarea la conferinta  vor fi acoperite!

*In selectia participantilor s-a acordat prioritate  pacientilor si familiilor acestora si activistilor Melanom Romania. 

Va multumim pentru intelegere!

Informatii suplimentare puteti obtine scriind la melanom.romania@gmail.com

 

bottom of page