top of page
Figure 1 web.jpg

Proiectele noastre 

Melanom Romania desfasoara o serie de proiecte interesante in folosul pacientilor cu melanom si al persoanelor care au risc sa dezvolte melanom. Cititi despre proiectele noastre mai jos! 

ultima actualizare aprilie 2021

Conferinte si webinare 

Figure 3 web crop.jpg

Conferințele organizate de Melanom Romania reusesc in fiecare an sa reunească pacienti, medici, specialisti, autoritati si companii farmaceutice pentru discutii interactive despre melanom, sistem de sănătate, cercetare si  actiuni de reprezentare a pacienților.  Dupa succesul conferintelor noastre de la Bucuresti (2016, 2017, 2018) am decis sa desfasuram si in tara o serie de conferinte, care sunt menite sa educe si sa consolideze colaborarea cu principalele centre oncologice din tara (Cluj 2019, Iasi, Timisoara). In anul 2020 am lansat doua webinare pentru pacientii cu melanom nou diagnosticati si cei aflati in stadii avansate. Verificati sectiunea Evenimente a acestui site pentru a citi despre conferintele Asociatiei si programele asociate!

 

Reactiile adverse ale imunoterapiei

si managementul acestora- un ghid pentru pacientii cu cancer 

Asociatia Melanom Romania a obtinut dreptul de traducere, adaptare si distribuire a Ghidului ESMO pentru pacientii cu cancer: ''Reactiile adverse ale imunoterapiei si managementul acestora''.   

Distributia versiunii in limba romana va fi asigurata online pe situl Melanom Romania de unde ghidul va putea fi descarcat, printat si consultat de toti cei care au nevoie, incepand cu iunie 2021.  Ghidul va fi lansat printr-un eveniment online public pe 18.06.2021

Ghidul poate fi consultat in limba engleza pe situl pe situl ESMO si in limba romana pe websitul. 

Descarca AICI Ghidul Pacientului pentru Managementul Efectelor Adverse induse de Imunoterapie!

imunoterapie foto.jpg
ESMO%20guide%20photo_edited.jpg

Traducere si adaptare Ghid clinic de diagnostic, monitorizare si tratament in Melanom 

Suntem in curs de obținere a drepturilor de traducere si distribuire pentru Ghidul medical ESMO 2019 de diagnostic si tratament in melanomul cutanat. Acesta va fi lansat in limba romana in a doua jumătate a anului 2021 devenind disponibil pe website-ul Asociației Melanom România. Ghidul este util atât medicilor, cat si pacienților romani. Descarcați Ghidul aici.

 

Povara Melanomului- impactul mental si psihologic al bolii asupra pacientilor 

Chestionarul va fi lansat in luna Mai 2021 in grupul online Melanom Romania, Melanome France si Melanoma Patient Network Europe. Stim că povara pe care o prezintă Melanomul pentru pacienți și familiile lor este enorma însa mulți alții nu inteleg pe deplin acest lucru.  Știm, de asemenea, că deși speranța de supraviețuire in stadiile incipiente ale melanomului este buna, povara mentală a acestui diagnostic poate avea un impact devastator asupra pacienților. Cu acest sondaj, dorim să arătam suferința provocata de Melanom pentru a stimula identificarea de intervenții care sa susțină in mod real pacienții cu melanom! Link către sondaj AICI.

 
 
 
Fata singura.jpg
bottom of page