Asociatia Melanom Romania anunta a 5-a editie

a conferintei nationale pentru pacientii cu melanom

 

Inovatia in Melanom- Iasi 2020

Impreuna putem salva vieti!

 Hotel Unirea, Iasi

 Dragi sustinatori, in contextul COVID19, Conferinta noastra a fost anulata! Revenim cu informatii!

 

 

O conferinta pentru acces la Inovatie

si consolidarea Colaborarii cu centrele clinice din tara!

Context

Melanomul este un cancer extrem de agresiv, responsabil de 75% dintre decesele cauzate de cancerele de piele. Conform estimarii Globocan, in anul 2018, peste 1100 de persoane au fost diagnosticate cu melanom in Romania, dintre care 438 si-au pierdut viata. Accesul imediat la programe de preventie si terapii eficiente sunt esentiale pentru supravietuirea pacientilor diagnosticati cu acest cancer. In acelasi timp melanomul ramane campul de pionierat pentru dezvoltarea de noi terapii imunologice si tintite, iar accesul la studii clinice este o strategie a pacientilor pentru cresterea supravietuirii.

Melanom Romania este o asociatie de pacienti infiintata in octombrie 2015, pornind de la experienta familiilor afectate de melanom. Scopul nostru este imbunatatirea si prelungirea vietii pacientilor, prin sustinerea accesului la o ingrijire medicala de calitate si cercetarea de frontiera si educatia continua a comunitatii noastre.

 

Conferintele organizate de Melanom Romania, au reusit sa reuneasca in fiecare an pacienti, medici, specialisti, autoritati si companii farmaceutice pentru discutii constructive pe tema accesului la preventie, diagnosticare timpurie si tratamente de ultima generatie. Dupa succesul conferintelor noastre de la Bucuresti (2016, 2017, 2018) am decis sa demaram si in tara (Cluj 2019, Iasi 2020) o serie de conferinte, care sunt menite sa promoveze excelenta, sa educe si sa consolideze colaborarea cu principalele centre oncologice din tara.

 Obiectivele conferintei

Conferinta Asociatiei Melanom Romania Iasi 2020 va lansa:

I. Un apel pentru ACCES la cele mai bune practici clinice si cercetarea de frontiera!

Obiectivul principal al conferintei noastre va fi sustinerea drepturilor pacientilor romani la cea mai buna ingrijire medicala, conform ghidurilor clinice actualizate si largirea paletei de optiuni terapeutice in studii clinice inovatoare. 

II. Un apel la COLABORARE pentru bunastarea pacientilor din TOATA tara

Conferinta este si platforma noastra de colaborare cu principalii actori din sanatate.  In acelasi timp, urmarim si crearea unei retele de sustinatori mai activi in regiunea de Nord-Est a tarii.

III. Un apel la Educatie si Informare corecta!

Educatia pacientilor si a medicilor ramane- in opinia noastra- cea mai importanta strategie de supravietuire in cancer! 

Audienta

Conferinta este adresata pacientilor, persoanelor afectate de melanom, suporterilor acestora cat si expertilor interesati de sustinerea intereselor pacientilor cu cancer.  Pentru ca multe dintre problemele noastre sunt comune cu cele ale altor pacienti oncologici, ideile care vor fi dezvoltate in cadrul conferintei pot fi valorificate in interesul comunitatii mai largi a pacientilor cu cancer.

Programul conferintei va fi disponibil online cu o luna in avans fata de data desfasurarii conferintei.

Pentru o idee asupra nivelului conferintelor noastre puteti vizualiza programul conferintei Melanom Romania 2019

Conditii de participare 

Participarea este gratuita pentru toti pacientii si familiile acestora, precum si pentru membrii grupului Melanom Romania. Pentru pacientii si familiile care vin din tara, drumul si cazarea vor fi decontate in limita fondurilor disponibile. Speakerii invitati beneficiaza de inregistrare gratuita.

Celelalte categorii de participanti vor avea posibilitatea sa participe -

  •    cu taxa participare de 150 lei - medici specialisti si alti experti

  •    cu taxa de participare de 50 lei - medici rezidenti si stagiari in alte domenii

  •    gratis -studentii

 

Taxele se achita prin transfer bancar in contul Asociatiei Melanom Romania,  RO04OTPV11200M203847RO01 deschis la OTP Bank Romania, DUPA incheierea selectiei participantilor. 

Va asteptam cu drag la Iasi!

Conferintele noastre sunt  organizate de voluntarii Asociatiei Melanom Romania

Inca avem nevoie de fonduri!

Pentru oportunitati de  sponsorizare  a conferintei, va rugam contactati-ne! 

Violeta Astratinei

Presedinte al Asociatiei Melanom Romania

 melanom.romania@gmail.com

actualizat 20.05.2020

 

© modificat Mai 2020 de V.Astratinei

Melanom Romania, creat in octombrie 2014

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus